[icon_box icon=”icon-megaphone” border=”0″][/icon_box]

Despre panouri fotovoltaice – Investitia intr-o centrala fotovoltaica este rentabila doar daca componentele sistemului sunt de calitate superioara si instalatia este realizata de catre un profesionist.

De asemena este important de retinut ca returul pe investite este mult mai rapid cu o centrala solara de buna calitate.

Alaska Energies promoveaza efectele pozitive ale energiei solare asupra mediului si asupra societatii, de acea prezentam problemele cel mai des intalnite in cazul folosirii componentelor de slaba calitate. Aceste aspecte trebuie luate in calcul inainte de a instala un sistem solar fotovoltaic.

Despre panouri fotovoltaice

Panourile fotovoltaice de slaba calitate pot prezenta multe riscuri ceea ce duce la o scadere semnificativa a randamentului energetic, diminuand rentabilitatea sistemului fotovoltaic

Cutia de junctiune ia foc : Se intampla in cazul in care acest component primordial este de slaba calitate. Producatorul SCHEUTEN Solar a dat faliment in 2013 din aceasta cauza.

Efect de oxidare : Multi producatori, pentru a diminua costurile de productie, reduc timpul de laminare a modulelor fotovoltaice. Se observa formarea unor bule de aer care maresc riscul de supraincalzire al panourilor.

Dezlipirea peliculei EVA : Panourile pierd din rezistenta lor mecanica si electrica. In plus de pierderea de putere, folosirea lor devine periculoasa iar umiditatea afecteaza celulele si conectorii.

Efecte de ingalbenire : Pot aparea dupa doar un an de functionare si reduc absorbtia luminii.

Sisteme de sustinere panouri fotovoltaice

Sunt foarte importante pentru sustinerea panourilor

Lipsa calculelor statice : o centrala fotovoltaica reprezinta o greutate in plus, de aceea este esential sa se calculeze greutatea totala ce poate fi suportata de acoperis (inclusiv greutatea zapezii in functie de zona geografica). Fara aceste calcule exista riscul de prabusire a acoperisului.

Montaj inadecvat : Vantul poate afecta un sistem fotovoltaic, implasarea inadecvata a modulelor fotovoltaice poate avea ca rezultat desprinderea acestora din sistemul de sustinere.

Despre panouri fotovoltaice – Instalatie electrica improvizata

Sunt necesare componente electrice de calitate

Conductori electrici de proasta calitate : Pot prezenta un mare pericol de supraincalzire a sistemului si risc de incendiu. Doar un cablu electric solar rezista la razele ultraviolete si are o durata de viata indelungata.

Componente nepotrivite : Utilizarea unui invertor cu performante slabe poate duce la pierderi de randament si intreruperea productiei. De acea dimensionarea si alegerea componenetelor sistemului fotovoltaic trebuie realizate de un specialist experimentat.

Despre panouri fotovoltaiceAlaska Energies

Alaska Energies foloseste doar componente de cea mai buna calitate si se asigura ca aceste componente sunt compatibile si conforme fiecarui sistem fotovoltaic.

In acest fel, Alaska Energies garanteaza performante remarcabile centralelor fotovoltaice implantate.