Articole Blog | Alaska Energies Romania

Despre panouri fotovoltaice: bine de retinut!

Despre panouri fotovoltaice – Investitia intr-o centrala fotovoltaica este rentabila doar daca componentele sistemului sunt de calitate superioara si instalatia este realizata de catre un profesionist.

De asemenea este important de retinut ca amortizarea este mult mai rapida cu o centrala solara de buna calitate.

Alaska Energies promoveaza efectele pozitive ale energiei solare asupra mediului si asupra societatii, de aceea, in acest articol va prezentam cel mai des intalnite probleme in cazul folosirii componentelor de slaba calitate. Aceste aspecte trebuie luate in calcul inainte de a instala un sistem solar fotovoltaic.

Despre panouri fotovoltaice

Panourile fotovoltaice de slaba calitate pot prezenta multe riscuri ceea ce duce la o scadere semnificativa a randamentului energetic, diminuand rentabilitatea sistemului fotovoltaic.Cutie de jonctiune - Alaska Energies Romania - Panouri Fotovoltaice

Cutia de junctiune ia foc : Se intampla in cazul in care acest component primordial este de slaba calitate. Producatorul SCHEUTEN Solar a dat faliment in 2013 din aceasta cauza.Efect de oxidare - Alaska Energies Romania - Panouri Fotovoltaice

Efect de oxidare : Multi producatori, pentru a diminua costurile de productie, reduc timpul de laminare a modulelor fotovoltaice. Se observa formarea unor bule de aer care maresc riscul de supraincalzire al panourilor.

Dezlipirea peliculei EVA - Alaska Energies Romania - Panouri Fotovoltaice

Dezlipirea peliculei EVA : Panourile pierd din rezistenta lor mecanica si electrica. In plus de pierderea de putere, folosirea lor devine periculoasa iar umiditatea afecteaza celulele si conectorii.

Efecte de ingalbenire - Alaska Energies Romania - Panouri Fotovoltaice

Efecte de ingalbenire : Pot aparea dupa doar un an de functionare si reduc absorbtia luminii.

Alege panouri fotovoltaice de calitate!


Despre panouri fotovoltaice – Sisteme de sustinere pentru panouri fotovoltaice

Lipsa calculelor statice - Alaska Energies Romania - Panouri Fotovoltaice

Lipsa calculelor statice : o centrala fotovoltaica reprezinta o greutate in plus, de aceea este esential sa se calculeze greutatea totala ce poate fi suportata de acoperis (inclusiv greutatea zapezii in functie de zona geografica). Fara aceste calcule exista riscul de prabusire a acoperisului.

Montaj inadecvat - Alaska Energies Romania - Panouri Fotovoltaice

Montaj inadecvat : Vantul poate afecta un sistem fotovoltaic, implasarea inadecvata a modulelor fotovoltaice poate avea ca rezultat desprinderea acestora din sistemul de sustinere.

Alege sisteme de sustinere de calitate!

 


Despre panouri fotovoltaice – Instalatie electrica improvizata

Sunt necesare componente electrice de calitate

Conductori electrici de proasta calitate - Alaska Energies Romania - Panouri FotovoltaiceConductori electrici de proasta calitate : Pot prezenta un mare pericol de supraincalzire a sistemului si risc de incendiu. Doar un cablu electric solar rezista la razele ultraviolete si are o durata de viata indelungata.

Componente nepotrivite - Alaska Energies Romania - Panouri Fotovoltaice

Componente nepotrivite : Utilizarea unui invertor cu performante slabe poate duce la pierderi de randament si intreruperea productiei. De acea dimensionarea si alegerea componenetelor sistemului fotovoltaic trebuie realizate de un specialist experimentat.

Alege echipamentele Alaska Energies Romania!

Echipamente fotovoltaice - Cel mai bun pret - Alaska Energies Romania

Articole Similare