Articole Blog | Alaska Energies Romania

Etape program Casa Verde Panouri Fotovoltaice 2019

Etape program - Casa Verde Panouri Fotovoltaice 2019 - Alaska Energies Romania - Sisteme Fotovoltaice 2

Etape program Casa Verde – Panouri Fotovoltaice 2019

Informațiile prezentate sunt conform indicațiilor oferite de către Administrația Fondului pentru Mediu în ghidul de finanțare al programului Casa Verde – Panouri Fotovoltaice 2019 și sunt disponibile online pe afm.ro și alaska-energies.ro. Puteți descărca ghidul de finanțare aici.

Astfel, etapele programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice 2019 sunt următoarele:

Înscrierea solicitantului la instalatorul validat, prin prezentarea documentelor

solicitate prin Ghidul de finanțare acestuia; dacă documentele sunt conforme cu cerințele din ghid, iar solicitantul îndeplinește criteriile, instalatorul REZERVĂ suma solicitată, care se scade din valoarea alocată regiunii geografice din care face parte solicitantul. ATENȚIE – ținând cont că fondurile alocate regiunilor geografice se consumă prin rezervarea sumelor solicitate de persoanele fizice, acestea trebuie să depună diligențele necesare obținerii documentelor prevăzute de ghid pentru prima etapă și să se adreseze, în cel mai scurt timp, la un instalator validat, pentru înscriere;

Aprobarea finanțării de către AFM și publicarea persoanelor fizice aprobate. În termen de 90 de zile de la data publicării rezultatelor, persoana fizică aprobată, prin intermediul instalatorului ales, are obligația să comunice la AFM avizul tehnic de racordare.

ATENȚIE – Dacă avizul tehnic de racordare nu este înscris, de către instalatorul validat, în aplicația informatică în termenul de 90 de zile, persoana fizică pierde dreptul de a semna contractul de finanțare; Cu cei care comunică avizul tehnic de racordare în termenul de 90 de zile, AFM semnează contractul de finanțare nerambursabilă;

Implementarea proiectului se realizează în termen de 8 luni de la semnarea contractului de finanţare nerambursabilă, termen în care beneficiarul final depune la instalatorul validat certificatul de racordare şi încheie cu acesta toate formalităţile privind recepţia sistemului de panouri fotovoltaice, emiterea facturii şi plata contribuţiei proprii. Nerespectarea acestui termen conduce la neplata sumelor din partea AFM;

Beneficiarul finanțării achită instalatorului contribuția proprie

Exemplu de calcul

În situația unei investiții cu valoarea totală de 22.230 lei, finanțarea acordată este de 20.000 lei pentru o putere instalată de cel puțin 3kWp, iar contribuția proprie a persoanei fizice este de 2.230 lei; în situația în care investiția are o valoare totală de peste 22.230, finanțarea este de 20.000 lei, iar persoana fizică susține diferența.

Află aici care sunt condițiile de eligibilitate.
Vezi aici care sunt cheltuielile eligibile pentru programul “Casa Verde – panouri fotovoltaice” pentru anul 2019.
Dacă vrei să știi care sunt documentele necesare înscrierii în programului subvenționat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) accesează link-ul aici.

Vrei cel mai bun preț pentru instalația ta fotovoltaică prin programul derulat de AFM?

Profită acum de cel mai bun preț pentru o instalație fotovoltaică de 3 / 5 kWp oferit Alaska Energies România. Poți accesa oferta aici.

Ești beneficiar final și vrei să te bucuri de prețul oferit de noi?

Descarcă oferta, prezintă-i detaliile instalatorului tău validat de AFM și pune-l în legătură cu noi.

Ești instalator?

Contactează-ne pentru a deveni partener PRO și ai parte de discount-uri și prețuri preferențiale. Astfel clienții tăi vor obține cel mai bun preț.

Ai întrebări despre sistemul fotovoltaic care ți se potrivește, despre programul derulat de Administrația Fondului pentru Mediu sau ai nevoie de informații suplimentare?
Accesează secțiunea de întrebări frecvente, vizitează pagina dedicată programului “Casa Verde – Panouri fotovoltaice” aici sau ne poți contacta direct.

Descarcă fișierul “Etape program Casa Verde – Panouri Fotovoltaice 2019” aici.

Banner 3 - Casa Verde fotovoltaice - Casa Verde Fotovoltaice 2019 - Alaska Energies Romania - Sisteme Fotovoltaice

Articole Similare