Articole Blog | Alaska Energies Romania

Lista instalatorilor validati de AFM va aparea în „mai-iunie”

Lista instalatorilor validati de AFM - Casa Verde Panouri Fotovoltaice - Alaska Energies Romania - Sisteme Fotovoltaice

AFM: 270 de firme au fost validate pentru instalarea de panouri fotovoltaice subvenţionate. Lista finală a instalatorilor validati de AFM urmează să fie publicată în „mai-iunie”. 

Update: lista a fost publica și se poate accesa aici, la secțiunea “Lista instalatori validati“.

Până acum, AFM a validat 270 de instalatori pentru a participa la programul guvernamental de instalare de panouri fotovoltaice pentru persoane fizice subvenţionate cu până la 20.000 de lei. Numărul lar putea creşte, iar lista finală ar urma să fie publicată cel mai târziu luna viitoare.

Administraţia Fondului de Mediu (AFM) va publica mai întâi lista cu firmele de instalatori care au fost respinşi. După ce va trece perioada în care acestea pot face contestaţii şi după perioada în care contestaţiile vor fi analizate, urmează fie publicată lista finală cu firmele care pot monta instalaţii fotovoltaice.

e-nergia.ro: “Informaţia ne-a fost furnizată de preşedintele AFM, Cornel Brezuică, pe care l-am întrebat când va fi publicată această listă. Întrebarea vine în contextul în care mii de oameni o aşteaptă, pentru a se putea înscrie în programul guvernamental. Prin intermediul programului se pot monta panouri fotovoltaice cu subvenţie de până la 20.000 de lei de la Guvern.”

Cornel Brezuică către e-nergia.ro:

„Suntem în evaluare. Întâi vom publica lista cu cei respinşi care vor avea un termen de contestare. După aceea, vom publica lista finală, cu toate firmele care sunt admise, după care vom semna contractele cu ei”.

În momentul de faţă, sunt 270 de firme ale căror dosare au fost admise în program şi alte 60 respinse. „Colegii mei lucrează şi acum la dosarele lor”, a spus Brezuică. Şeful AFM spusese mai demult că instutituţia oferă asistenţă pentru firmele ale căror dosare fuseseră întocmite necorespunzător pentru a le ajuta să corecteze documentaţia.

Lista instalatorilor validati de AFM va apărea în mai-iunie

Conform informațiilor e-nergia.ro șeful AFM s-a ferit să avanseze un termen clar la care lista finală va fi publicată, moment de care depinde debutul propriu-zis al programului pentru persoanele fizice, care se vor putea înscrie la instalatorii care vor fi validaţi. „Luna aceasta, în iunie?”. „Iunie e târziu, poate mai devreme”, a răspuns Brezuică.

Sesiunea de înscriere pentru validarea instalatorilor în programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică a fost prelungită în trei rânduri, AFM primind dosare până la data de 5 aprilie.

Prin accesarea programului, pot fi instalate sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică. Scopul este acoperirea necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

Articolul complet, scris de Mihai Nicuț, pe e-nergia.ro îl puteți accesa aici.

➡️ Pentru mai multe informații despre programul Casa Verde – Panouri Fotovoltaice 2019, urmăriți noutăție publicate aici sau pe facebook. ⬅️


Ești beneficiar final si vrei să te bucuri de cel mai bun preț pentru sistemul tau fotovoltaic?

Descarcă oferta, prezintă-i detaliile instalatorului tău validat de AFM și pune-l în legătură cu noi.

Ești instalator?

Contactează-ne pentru a deveni partener PRO și ai parte de discount-uri și prețuri preferențiale. Astfel clienții tăi vor obține cel mai bun preț.

Ai întrebări despre sistemul fotovoltaic care ți se potrivește, despre programul derulat de Administrația Fondului pentru Mediu sau ai nevoie de informații suplimentare?
Accesează secțiunea de întrebări frecvente, vizitează pagina dedicată programului “Casa Verde – Panouri fotovoltaiceaici sau ne poți contacta direct.

Banner 3 - Casa Verde fotovoltaice - Casa Verde Fotovoltaice 2019 - Alaska Energies Romania - Sisteme Fotovoltaice